Джаред Лето и 30 Seconds to Mars подкрепиха украинския народ с концерт в Киев (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Американската рок група 30 Seconds to Mars изнесе концерт в Киев на 12 март, по време на който фронтменът Джаред Лето (Jared Leto) подкрепи украинците, чиито продължителни протести срещу правителството доведоха до смъртта на стотици хора.

"Знам, че е много трудно, но няма прекалено висока цена за привилегията да притежавате себе си. Разбирам, че други банди са отказали своите концерти в Киев, но нямаше начин, мамка му, 30 Seconds to Mars да не бъде тук в този красив град, в тази велика страна тази вeчер", заяви Лето по време на концерта.

Ден след шоуто им в Спортния дворец в града бандата посети прословутия Майдан, за да отдаде почит на загиналите в протестите украинци.

По-рано през март Джарет Лето също заяви публично своята позиция по отношение на политическата ситуация в региона. Той бе награден с "Оскар" за Най-добра поддържаща роля във филма Dallas Buyers Club и в благодарствената си реч демонстрира подкрепата си за Украйна. Според слуховете руската телевизия, която е предавала на живо церемонията на Оскарите, е заглушила сигнала, когато Лето е заговорил за протестите в Киев.

30 Seconds to Mars ще свирят в България за първи път на 6 юли 2014 година, когато ще бъдат хедлайнери на фестивала Sofia Rocks. Сред групите, които също ще участват, са Skillet, Mando Diao, Alcest, Ossy и другите хедлайнери The Offspring.


Сподели.