Джак Уайт ще композира и запише саундтрака към The Lone Ranger с Джони Деп

Pinterest LinkedIn +

Джак Уайт ще напише, запише и продуцира саундтрака към предстоящия уестърн на Гор Вербински The Lone Ranger с участието на Джони Деп и Арми Хамър.

Основателят на несъществуващите вече White Stripes, чийто дебютен солов албум, Blunderbuss, излезе в началото на тази седмица (23 април), е съавтор на темата към последния филм за Джеймс Бонд - Quantum of Solace, записана с Алиша Кийс, и има няколко второстепенни филмови роли зад гърба си, в това число в драмата The Cold Mountain с Джъд Лоу и Никол Кидман.

The Lone Ranger ще излезе по екраните през май 2013 г. и е първият филм, чиято музика ще бъде създадена изцяло от Уайт. "Джак е изключителен композитор с уникален стил. Нямаме търпение да чуем как ще звучи финалът на увертюрата към Вилхелм Тел (операта на Джакомо Росини, чиято увертюра е използвана за тема на оригиналния телевизионен сериен филм The Lone Ranger от 49-та година, бел. а.) след неговата намеса", коментира новината продуцентът на лентата – Джери Брукхаймър.

По негови думи Джони Деп, който освен актьор, е и музикант, също е много развълнуван от привличането на Уайт. Холивудската звезда с три номинации за Оскар ще се превъплъти в образа на Тонто – индианецът, съпровождащ Самотния ездач в неговата битка за справедливост в Дивия запад.

Главната роля пък е поверена на близо два пъти по-младия от Деп Арми Хамър  - актьорът, изпълнил ролите на братята Уинклевос в блокбъстъра The Social Network от 2010 г.

Сподели.