DJ Vadim с Oneself и London Elektricity с Мc Wrec идват в България

Pinterest LinkedIn +

Водещите британски електронни артисти DJ Vadim от култовия лейбъл Ninja Tune и неговата група Oneself, и London Elektricity с Мc Wrec пристигат в България за 12-часово парти в столицата на 8 април. То ще се проведе в клуб Black Box и ще бъде предшествано от двудневни семинари.

Обединени под името Street Down Workshops, в тях участие ще вземат всички гореизброение, към които трябва да бъдат добавени Yarah Bravo, Blu Rum 13, Bongo Pete и Dj Woody от Oneself. 
 
Основната идея на Street Down Workshops e да срещне всички занимаващите се под една или друга форма с некомерсиална модерна танцувална музика в България диджеии, продуценти и музиканти с едни от водещите британски артисти в тази сфера и да даде на първите по-ясна представа за това:
 
*как по-добре да представят себе си и пробият в света на глобалната музика;
*как да реализират проектите си;
*какво е значението на музикалните технологии за създаване на модерна музика (hip-hop/d’n’b)
*да сверят начина си на възприемане и усещане на музиката с това на артистите от Англия.
 
На 8 април от 18.00 – 21.00 водещ на семинара ще е London Elektricity, който ще сподели своят опит като музикант, правещ на живо drum 'n' bass; MC Wrec, които ще отговаря на въпроси свързани с това какви качества трябва да имаш, за да си МC; и Dj Woody, който ще демонстрира няколко основни скреч трика и педагогически умения.
 
На 9 април workshop-a ще се води от Dj Vadim, Yarah Bravo и Blu rum 13 с начален час 17.00 и ще е посветен на теми, свързани с продуциране и издаване на некомерсиална музика.
 
Семинарите, които ще представляват открити дискусии с демонстрации, и 12-часовото парти се организират от Британски съвет в България и Geronimo Breaks. Всички те ще се състоят в клуб Black Box.
 
Програма на концерта на 8 април, с начален час 22:30 ч.
 
MAIN ROOM
23.00 - 00.30 - Dj Chaves / Cotton Records/
00.30 - 02.30 - Oneself - live / Vadim, Yarah Bravo, Blurum13, Woody, Bongo Pete
02.30 - 02.45 Red One - beatbox showcase
02.45-03.15 . dj Woody / scratch show
03.15-05.00 London Elektricity (dj set) + Mc Wrec
05.00 - 06.00 - Ogonek & Cooh / Tov Music, Signal rec, HMSU
 
SECOND ROOM
ESoundC
 
Afterparty в клуб Pulse
03.30 – 06.00 – hip hop sets by Lady Of Rage & Old School Chick
06.00-09.00 – dj Konspirator (HMSU.org)
 
***
 
Dj Woody е един от най-изобретателните скреч диджеи и търнтабалисти в света и световен ITF DMC шампион за 2001 и Световен Vestax DMC шампион за 2002. Освен като част от Oneself, Dj Woody ще представи и 30 минутно hip-hop скреч шоу.
 
Dj Vadim - /Ninja Tune/ е всепризнат продуцент, диджей, колекционер на плочи, радио водещ и писател, направил много за хип-хоп културата. След невероятния му проект Russian Percussion (Mr. Thing, Killa Kella, Sarah Jones) той представя новия си проект – OneSelf (на снимката), с дебютен албум "Chidren of Possibility", който получава впечетляващи рецензии и медиен интерес от най-високо ниво - BBC, Radio 1, RTL, MTV, както и подкрепа от хора като Rainer Truby, Andy Smith (Portishead) и Laurent Garnier.
 
Него той ще представи с двете емсита Yarah Bravo (Antipop Consortion, Grand MasterFlash, De La Soul, Roots Manuva, Gotan Project, Killa Kella, Asian Dub Foundation) и Blu Rum 13.
 
London Electricity (dj set) - “Шефът на Болницата “, както още го наричат, е синоним за истинска музика и съвършенство в drum'n'bass-а. Посещението му в България е част от световното турне на лейбъла на основателя на LE - Tony Colman, “HOSPITAL”, по случай неговата 10-та годишнина.

Превземайки света с щурм през 2003 година с "Billion Dollar Gravy" LP и показвайки как се прави истински drum'n'bass на живо с над 150 лайва за 2 години, London Eletricity продължава да води парада и след издаването на албума "Power Ballads" (2005).
 
MC Wrec – настоящият фронтмен на LE, е обявен за един от най-вълнуващите млади британски емси-та. Той работи още със звезди от ранга на Africa Bambaata, Black eyed Peas, Goldie, Rahzel, High Contrast и др.
Сподели.