DJ Diamondz: Не се налага да си правя букинг, хората сами ми се обаждат за участия!

Pinterest LinkedIn +

DJ Diamondz или Стефан, както е истинското му име, който нашумя покрай съвместния си хит "Аз съм 6" със 100 Кила и лейбъла True Badness, в интервю пред Avtora.com.

Анастасия Манлихер: Откога си DJ?

DJ Diamondz: Мисля, че 2009 година. Не много време като че ли.

Правих музика тогава и ми се бяха натрупали продукции с ILLmate. Те ме взеха на едно турне с тях и някак оттам тръгнаха нещата за мен. Бяха много готини времена и страшни простотии.

.: Преди това занимавал ли си се с музика – свирил ли си на някакъв инструмент, например?

DJ Diamondz: Занимавал съм се да си играя с предмети като с ударни инструменти. Експериментирал съм с кутийки, буркани...

Един ден в училище мой съученик, Боби Бенишев, ми пусна някакви техно тракове, които беше правил на Fruity Loops. Оттам се зарибих по правенето на музика със софтуер на компютър. Като дете не съм свирил на нищо, но вече имам елементарни умения с пианото.  

.: Как попадна в лейбъла True Badness?

DJ Diamondz: Срещнахме се с Tommy Gun в клуба му в Банско, когато за първи път отидох да пускам там. Когато се разговорихме, се оказа, че и двамата искаме да правим едно и също нещо и така създадохме True Badness.

Занимаваме се с това да промотираме музиката, която ни харесва. За момента ни се получава. От септември натам се очертава доста силен сезон откъм мероприятия, така че дръжте си очите отворени!

.: Защо точно dubstep и DnB?

DJ Diamondz: Това е музиката, която ми харесва, редом с рап, хаус, геридж и техно.

С True Badness сме почти изцяло насочени към електронната музика от тип dubstep, докато в останалите ми начинания съм по-ангажиран с правене на рап парчета. Всичко, общо взето, при мен се върти около баса в музиката.

.: Как върви продуцирането на нови тракове?

DJ Diamondz: Напоследък нямам много време, но пък процесът е станал доста по-концентриран и като седна, за 2-3 дена се получават добри неща.

От доста време не съм пускал нищо никъде, но смятам скоро да наваксам.

.: Ще извадиш ли скоро нов ремикс?

DJ Diamondz: Предпочитам да вадя авторски неща, а не ремикси, но скоро ще се чуят някакви неща.

Има един ремикс за Vendetta, който е готов от няколко месеца вече, но не сме го пуснали... И още 1-2 неща. Имам няколко проекта със 100 Кила, възможно е и с някое грайм МС от Англия.

.: Сам ли си уреждаш букинга?

DJ Diamondz: Не, хората ми се обаждат и ме канят тук и там. Не се натискам, но не се и оплаквам.

Отскоро работя с небезизвестния 100 Кила като негов tour DJ. Доста е предизвикателно като начинание - много интересно и различно от нещата, които съм правил досега. Радвам се, че имам възможност да работя с него.

.: Как създаваш професионалните си контакти?

DJ Diamondz: Общо взето на музикални събития, лице в лице с тези, с които искам да имам контакти. Предпочитам да познавам хората, с които после евентуално да работя.

.: Какво беше изживяването за теб на B'estfest 2013?

DJ Diamondz: Беше много готино. B'estfest е локален фестивал, на който има предимно румънци. Тази година имаше и доста българи. Имах и приятели, които дойдоха. Аз пусках на Dance сцената след Friction и след друг български DJ – Phirah. Беше яко, забавлявах се. Фестивалът е на добро ниво – с всякакъв тип забавления.

Сподели.