Disney се разделя с продуцента Джери Брукхаймър през 2014 година

Pinterest LinkedIn +

След 20 години съвместна работа Disney и Джери Брукхаймър (Jerry Bruckheimer) решават да тръгнат по различни пътища.

От една страна студиото ще продължи да развива своите най-известни франчайзи, разработвани от Marvel, LucasFilms и Pixar, а продуцентът, от друга, ще се отдаде на по-сериозното кино.

Въпреки че новината идва няколко месеца след грандиозния провал на The Lone Ranger (Самотният ездач), Брукхаймър казва, че раздялата им не е по вина конкретно на тази продукция.

"Нашата работа беше много повече от това. Не става въпрос за The Lone Ranger. По-скоро за типа филми, които Disney прави и типа филми, които аз искам да правя освен Pirates of the Caribbean.", коментира продуцентът.

Той добавя, че е имало идея за инвестиране в студиото Touchstone Pictures, стоящо зад филми като Dead Poet's Society (Обществото на мъртвите поети), Armageddon (Армагедон) и Lincoln (Линкълн), но тя не е била сред приоритетите на Disney.

Факт е обаче, че едно от най-дългите и печеливши партньорства в света на киното е пред своя край и с него идва краят на една ера в Холивуд.

Jerry Bruckheimer Films е продуцирал филми като Pearl Harbor (Пърл Харбър), Con-Air (Въздушен конвой), The Rock (Скалата) и, естествено, поредицата за Джак Спароу - Pirates of the Caribbean (Карибски пирати), с което компанията носи приходи на Disney от над $10 млрд. в световния боксофис.

Една от последните колаборации между двете страни ще бъде Pirates of the Caribbean: Dead Man Tell No Tales. Филмът ще направи своята премиера през 2016 г.

Сподели.