Disney губи минимум $150 млн. заради The Lone Ranger

Pinterest LinkedIn +

2013 г. определено се очерта силна за Disney с блокбъстъри като Iron Man 3 (Железният човек 3), Monsters University (Училище за таласъми) и Oz the Great and Powerful (Оз: Великият и могъщият).

Четвъртото заглавие на студиото за годината обаче - The Lone Ranger (Самотният рейнджър) - влезе в боксофис класациите с отчайващо ниски приходи.

Световната премиера на филма се състоя на 3 юли 2013 г., а до края на първия си уикенд продукцията спечели скромните $29 млн. от продадени билети при бюджет от $250 млн. и рекламна кампания на стойност $175 млн.

Въпреки че лентата ще бъде в киносалоните още поне месец, експертите предвиждат той да събере около $125 млн. в САЩ и до $150 млн. в останалите страни, или общо $275 млн. Ако прогнозите се сбъднат, Disney ще загуби цели $150 млн. от реализацията на филма.

Това е втори мащабен неуспех за филмовия гигант, след като през 2012 г. sci-fi/фентъзи продукцията John Carter (Джон Картър от Марс) на режисьора Андрю Стантън (Andrew Stanton) загуби цели $250 млн.

Сподели.