Directors Guild Awards 2014 - победителите

Pinterest LinkedIn +

Алфонсо Куарон (Alfonso Cuaron) с космическата си драма Gravity (Гравитация) спечели голямата награда на Гилдията на режисьорите в САЩ за 2014 година.

Конкуренцията в категорията е огромна тази година и включва имената на Мартин Скорсезе (Martin Scorsese), Стив Маккуин (Steve McQueen), Пол Грийнграс (Paul Greengrass), както и Дейвид О. Ръсел (David O. Russell).

Победителят е определен след гласуването на над 15 000 членове на гилдията и беше обявен в края на церемонията от миналогодишния победител Бен Афлек (Ben Affleck).

В телевизионните категории наградите бяха присъдени на фаворита при драмите Breaking Bad (В обувките на Сатаната), 30 Rock (30 Рокфелер) за комедия и Behind the Candelabra (Зад свещника) за телевизионен филм.

Победата на Gravity балансира ситуацията по време на сезона на филмовите награди. След като American Hustle (Американска схема) грабна отличието на Гилдията на актьорите, Gravity и 12 Years A Slave (12 години в робство) си поделиха това на продуцентите, а 12 Years A Slave и American Hustle си разделиха двата основни "Златни глобуса".

Сподели.