"Devil's Playground" - завръщането на Billy Idol

Pinterest LinkedIn +

След 12-годишно затишие, британският пънк-рок ветеран Били Айдъл (Billy Idol) се завръща с шестия си студиен албум, озаглавен "Devil's Playground".

Новият му албум е като енциклопедия на рокенрола - от хард-рок до пост-пънк. "Scream" - неслучайно избрано за първи сингъл от новия албум, е перфектно за феновете - с по-комерсиално, тип филмово звучене и емблематичната на музиканта енергия. Kитарните рифове на "Romeo's Waiting", пък, ще ви върнат направо в 80-те, като неиздадена песен от ранните му "Whiplash Smile" или "Rebel Yell".

Краят на албума е като трибют към американската рок-музика - в парчето ‘Lady Do Or Die’ Били звучи като мъдрия Джони Кеш и галантния Ленард Коен едновременно. А ‘Summer Running’ е музикално припомняне за началото на грандиозната епоха на рокенрола.

Били Айдъл е един от първите артисти, достигнали тотален успех през 80-те, благодарение появата на MTV. Пристигайки от Англия в Ню Йорк, той издава дебютната си плоча ‘Billy Idol’ през 1982. ‘White Wedding’ и ‘Dancing With Myself’ стават суперхитове по MTV, а красивият британски блондин - любимец на зрителите.

Сега той се завръща към своите рокенрол корени, без да се опитва да бъде алтернативен или нещо друго, което не е. "Devil's Playground" напомня много на албумите му "Rebel Yell" и "Whiplash Smile". По всичко личи, че Били се завръща към онези дни. Това не е киберпънкът Били, а точно онзи от 80-те.

Траклист на "Devil's Playground":

1. Super Overdrive
2. World Comin' Down
3. Rat Race
4. Sherri
5. Plastic Jesus
6. Scream
7. Yellin' at the Xmas Tree
8. Romeo's Waiting
9. Body Snatcher
10. Evil Eye
11. Lady Do or Die
12. Cherie
13. Summer Running


"Devil's Playground" e издаден от Sanctuary, за България - от [url=http://www.smf-bg.com/]S.M.F..
Сподели.