Destiny влиза в публична бета фаза през юли 2014 година

Pinterest LinkedIn +

Научнофантастичната масова онлайн мултиплеър FPS игра Destiny, известна като най-скъпата видеоигра, създавана някога (с бюджет от около $500 млн.), ще навлезе във фаза на бета тестове през юли 2014 година. Новината беше обявено от Bungie и Activision, които са съответно производител и издател на заглавието, чиято първостепенна платформа е PS4.

Официалната премиерна дата на Destiny е 9 септември 2014 г., а освен за PS4 играта ще излезе за PS3, Xbox One и Xbox 360. Конзолите на Sony ще са първите две платформи, на които ще стартират тестовете, без да е ясно колко дни ще продължи ексклузивният достъп до тях. Той ще е възможен единствено за онези, закупили предварително своето копие от играта, и единствено за платформата, за която е предназначена.

Destiny се захранва от нова енджин технология на Bungie и разполага с подобрена версия на matchmaking системата, използвана в Halo. Действието в играта се развива 700 години напред в бъдещето в постапокалиптичнен свят, в който човечеството – допреди това колонизатор на цялата Слънчева система, достигнало Златната ера на своето технологично развитие – е застрашено от изчезване. Неговото бъдеще е в ръцете на Guardians of the City и зависи от изхода от сблъсъка между мистериозните свръхестествени сили The Traveller и The Light.


Сподели.