Depeche Mode: Разочаровани сме от Brit Awards!

Pinterest LinkedIn +

Музикантите от Depeche Mode признаха, че са разочаровани от факта, че никога досега не са получавали наградата Brit Award за цялостно творчество, с която през годините са били удостоявани други световноизвестни британски музиканти като Blur, Paul McCartney, Paul Weller, Oasis и U2.

Единствената награда Брит, която групата има до момента, е за най-добър британски сингъл, връчена през 1991 г. за хита Enjoy The Silence.

"Бихме искали да бъдем номинирани - друг е въпросът дали ще приемем или не. Доста хора, които досега са печелили тази награда, са казвали, че би трябвало ние да я вземем. Не знам защо никога не ни е била предлагана. Но така или иначе все още имаме много фенове, така че няма да се оплакваме много", сподели един от създателите на групата - Анди Флетчър - пред Daily Star.

На тазгодишната церемония за раздаването на годишните музикални награди Brit Award, която ще се проведе на 20 февруари, награда за цялостно творчество няма да бъде връчвана.

Междувременно Depeche Mode подготвят новия си, все още неозаглавен албум, който, по думите на Флетчър, ще е близък до звученето на излезлия през 1990 г. Violator. Новите парчета групата ще представи и на предстоящия си концерт в София през май 2013 г.

Това ще бъде второ гостуване на групата у нас, чието първо шоу в София през 2006 година беше посрещнато с голям интерес от българските фенове, а очакваното следващо пристигане на англичаните в България през 2009 година беше отменено.

Разочарованието на групата с над 30-годишна история е обяснимо, като се има предвид фактът, че около 50 парчета на Depeche Mode са били класирани в британския чарт за сингли, 12 техни албума са попадали в топ 10 на класацията за албуми във Великобритания, два от които дебютират под номер 1.

По данни на EMI музикантите от Depeche Mode имат над 100 милиона продадени албуми и сингли в целия свят, което ги прави най-успешната електро поп група в музикалната история, а списание Q ги нарече "Най-популярната електронна банда в света" и ги включи в списъка си "50 банди, които промениха света".

Сподели.