Деми Мур се завръща към киното с роля на хипи мама в инди комедийна драма

Pinterest LinkedIn +

Холивудската звезда Деми Мур (Demi Moore) ще поднови своята филмова кариера, останала на заден план около проблемите в личния й живот и развода й с Аштън Къчър (Ashton Kutcher), присъединявайки се към актьорския състав на инди драмата Very Good Girls.

49-годишната актриса с главни роли в касови продукции като Ghost (1990), A Few Good Men (1992), Indecent Proposal (1993) и Disclosure и три несполучливи брака зад гърба си, най-продължителният от които бе този с Брус Уилис, ще се превъплъти в майка на тийнейджърка, която предпочита да бъде наричана от детето си на малко име, вярва в "свободната любов", от години ходи с една и съща прическа (сплетена на плитка дълга коса), или, иначе казано, е хипи.

В ролята на нейната дъщеря, Гери, ще влезе Елизабет Олсън, а в тази на най-добрата приятелка на Гери, Лили – Дакота Фанинг. Сюжетът е заплетен около амбициите на двете момичета да загубят девствеността си и мал шансът да набележат за целта едно и също момче (Антон Йелчин); действието се развива през 80-те години на миналия век.

С режисурата се е заела дебютантката Наоми Фоунър – майка на Маги и Джейк Джиленхол, а освен изброените имена, в актьорския състав фигурират тези на Питър Сарсгард, Дъстин Хофман и Сиси Спейсък. Стартът на снимките ще бъде даден през юни в Ню Йорк.

Сподели.