Дейвид Финчър снима историята за капитан Немо без Брад Пит

Pinterest LinkedIn +

Дейвид Финчър (David Fincher) и Disney са все по-близо до старта на високобюджетната продукция 20,000 Leagues Under the Sea.

Въпреки първоначалните планове на режисьора да работи отново с Брад Пит (Brad Pitt), актьорът вероятно няма да вземе участие в приключенската драма.

Със или без Пит обаче, Disney са намерили начин да покрият високите изисквания на Финчър относно бюджета – чрез финансиране от страна на австралийското правителство.

Както процедира и с The Wolverine на Fox, Австралия е готова да даде отстъпка от 30% (16,5% нормална отстъпка за чуждестранни продукции), или около 20 млн. долара, при положение, че филмът се снима именно там.

"Ако се стигне до реализирането на продукцията, тя със сигурност ще е по-голяма от The Wolverine. Всъщност ще е най-мащабната продукция изобщо снимана в Австралия.", коментира министърът на изкуствата в страната Саймън Крийн.

Дейвид Финчър планира да адаптира историята за капитан Немо изцяло в 3D формат, а ако няма промяна във визията му за филма, около 70% от него ще бъде компютърно генериран.

Сподели.