Дъбстеп дуото Nero свали Ейми Уайнхаус от върха в UK Top 40, Wretch 32 оглави чарта за сингли

Pinterest LinkedIn +

Английското дъбстеп дуо Nero, чиято вокалистка - Алана Уотсън, не е официален член на колектива, номиниран от BBC за Sound of 2011, е новият лидер в класацията за албуми на Великобритания, слагайки край на продължилата три седмица постмортем доминация в чарта на Ейми Уайнхаус (Amy Winehouse) с втория й студиен албум Back to Black.

Nero оглавиха класацията за сингли на Острова миналата седмица с четвъртия сингъл от Welcome Reality - Promises, поставен на пето място в актуалното й издание. Първите три сингъла от проекта – Innocence, Me & You и Guilt, излязоха в периода април 2010 – април 2011 г., като най-успешно представяне в UK Top 40 направи издаденият тази пролет Guilt. Алана Уотсън изпълнява вокалните партии и в трите парчета, като участва и във видеоклиповете към тях, които имат над 10 млн. импресии в YouTube общо.

Сменен е не само лидерът в британския чарт за сингли, но и целият Топ 3, в който са поставени още Heaven – дебютният сингъл на изгряващата британска звезда Emeli Sande, започнала музикалната си кариера като автор на песни за други артисти и колаборатор (в Let Go на Tinie Tempah, Never Be Your Woman на Wiley, Kids That Love to Dance на Professor Green и др.), и устремилият се към първото място в американския Billboard Hot 100 хит Moves Like Jagger на Maroon 5 и Кристина Агилера.

Наместникът на Nero в тази класация е британският рапър Джърмейн Скот, известен с артистичното си име Wretch 32, който подобно на Nero бе номиниран от BBC за Sound of 2011. Don't Go е неговият трети официален сингъл, явяващ се наследник на втория му студиен албум Black and White, излизащ на пазара на 22 август.

Подреждането в челната десетка на класацията за албуми през тази седмица е повлияно от още два нови рилийза - Young Pilgrim на Чарли Симпсън (екс Busted) и The Ultimate Collection на Джон Денвър, поставени на 6-то и 7-мо място, съответно. Back to Black заема трето място, зад "21" на Адел, а съвместният проект на Jay-Z и Kanye West - Watch the Throne, загуби една позиция и се намира на 4-то място, пред "19" на Адел.


Сподели.