Да удариш дъното - светът отритна Аврил Лавин и видеото Hello Kitty

Pinterest LinkedIn +

Всеки трябва да си знаe мярката, за да не се превърне в пълно посмешище. Тази максима важи и в музиката. Канадката Аврил Лавин (Avril Lavigne) продължава да се държи като нахална ученичка в дебилни клипове като Here's To Never Growing Up и Rock N Roll. Въпреки че и двете парчета бяха включени в едноименния й пети албум, излязъл малко след като тя навърши 29 години.

Светът не осъди строго тази инфантилност, както и последвалата смразяващо скучна балада Let Me Go, в която пее и съпругът й Чад Крьогер (Chad Kroeger) от Nickelback. Не е тайна, че тази банда често е давана като пример за музика от възможно най-ниско качество. Защото, колкото и да се опитват Nickelback, тяхната марка никога няма да е еталон за стойност и винаги ще е на светлинни години от други мейнстрийм групи като Nirvana и Metallica.

Но да се върнем на Аврил Лавин. Някогашната поп пънк принцеса, която пиеше безалкохолни по моловете и си падаше по наперени скейтъри, официално удари дъното с видеото на най-новия си сингъл Hello Kitty.

Някак е простимо да направиш няколко половинчати песнички, които след 4 месеца никой няма да помни, но последният клип на певицата е толкова лош, че канадката бе принудена да го свали за около 48 часа от своя YouTube канал. Ситуацията поразително напомни за онзи чутовен хит на Ребека Блек - Friday, но там все пак изигра роля и неопитността в музикалния бранш.

Поначало Hello Kitty е песен, написана специално за японските фенове на Аврил. Безразборното използване на думи като Arigato (Благодаря) и Kawaii (Сладурско), лишени от всякаква смислова подредба, е обида за цялата култура на тази древна азиатска страна. При това на фона на роботизирани танцьорки, които изглеждат нелепо в компанията на безвкусно облечената Аврил. Положението за Япония остава критично и с идиотското отношение на Аврил към два от символите на страната - сушито и сакето.

Hello Kitty е писана съвместно от Аврил и Чад, но двамата рокаджии са решили пробват нещо от съвременните тенденции - използване на дъбстеп елементи в припева. Резултатът е плачевен, защото песента изглежда като възможно най-лошото съчетание на Hollaback Girl на Гуен Стефани (Gwen Stefani) и I Knew You Were Trouble на Тейлър Суифт (Taylor Swift). За капак обаче Аврил е решила да го докара и външно на дъбстеп гуруто Skrillex - подобно остригана коса и хипстърски очила.

Мъдрите маркетолози са казали: "Няма лоша реклама". В случая Аврил Лавин пак успя да привлече вниманието върху себе си, но дори досега някой наистина да я е взимал насериозно, то след Hello Kitty това вече изглежда възможно само в сферата на фантастиката. Дори в Япония, където канадката е продала над 5 милиона копия от петте си албума до момента. Sayonara, Avril!


Сподели.