Цветана Манева в новия клип на Азис. Чуйте я!

Pinterest LinkedIn +

Ако сте си мислели, че една от най-ярките звезди на поп фолк небосклона е приключила с провокациите си, дълбоко грешите. Азис успя да разтърси социалните мрежи с най-новия си клип, в който обичаната от хиляди българи актриса Цветана Манева има централна роля.

Парчето се казва "Позна ли ме", а ролята на актрисата в шестминутното видео не се изчерпва със статични кадри на Манева. В края на песента съвсем неочаквано голямата звезда от българското кино и театър произнася и няколко реплики, които, както изглежда, разясняват посланието на песента.

"Човешката природа е жестока към всяка чужда грешка. Различните са тук, не са измислени. И кой реши, че те са грешка? Кой? Отхвърляме ги, обругаваме ги, по тях крещим. Защо? Простаци ли сме, невежи, зли ли сме... Или сме жестоки хора, забравили, че са добри?".

Реакциите на фенове и опоненти не закъсняха. Някои от най-заклетите почитатели на Азис не пестят суперлативи и под видеото, публикувано в YouTube вчера, 7 септември, могат да бъдат прочетени и коментари като "Еее не мога да спра да плача... Азис, уникален си! Тази песен направо ме "разби". Ха... нямам думи (почвам да пиша и трия... пак пиша и пак трия... и пак плача... не мога да намеря думите, а искам да кажа толкова многооо ) Много неочаквано "парче"... Изненадата беше невероятна... Благодаря ти за поредният ХИТ ! Успех!"; 

"Всеки знае, че Кралят на поп фолка е Азис, а също така и Кралицата на поп фолка пак е Азис, мачкай, Васе ти си един, ти си Бог, ти си всичко!!! Текст, видео, глас, визия ненормално яко!!"

Не закъсняха и реакциите на възмутените от съвместния проукт на Азис и актрисата. "Има нещо отвратително в новия клип на Азис и то е тъкмо силното присъствие на Цветана Манева (особено финалния ù монолог). Иначе клипът - ако човек се абстрахира от чалгата и си запуши ушите - е доста идиотски и даже добър. Много ме е яд, че той се легитимира чрез нея - тя не бива да го легитимира. Те говорят и излъчват две противоположни послания", написа Искра Ангелова в социалните мрежи.

Сценаристката Милена Фучеджиева също взе отношение във Фейсбук: "Ах, дискриминационно общество – Азис не може да е гей певец, който се бори с песните си за социална правда, само Иво Димчев може! Радвам се, че Цветана Манева ви го начука, но защото всъщност тя само доказва вашата безпринципност, което изобщо не е новина с нейната биография... Предпочитам задник на билборд отколкото конюнктура с нова опаковка, сори, Васко, знаеш колко те харесвам", обяви тя в свой стил, без да се церемони излишно. 

Сподели.