Цунами от нови записи заля САЩ, Адел непоклатимa на върха

Pinterest LinkedIn +

Осем нови записа, начело с Hot Sauce Committee Part 2 на Beastie Boys, дебютират в топ 10 на Billboard 200 през тази седмица - прецедент, който се случва едва за трети път в историята.

Предишните два случая са от октомври 2009 г. и декември 2010 година, когато O Holy Night на Джаки Еванчо бе най-високо поставеният от осемте нови рилийза в челната десетка на официалния чарт за албуми на САЩ. Ситуацията от преди половин година напомня на сегашната по още една причина – тогава неуязвима за вълната от нови заглавия се оказа шотландската сензация Сюзън Бойл (Susan Boyle), която запази лидерството си в Billboard 200 от предходната седмица. Сега, непоклатимо, на първото място остава друг феномен от родината на Beatles – 22-годишната Адел (Adele), която вече записа в актива си 14 седмици под No.1 в британския чарт за албуми, а сега добавя седем – в американския.

Около 27 000 копия не са достигнали на Beastie Boys, за да продължат серията си от No.1 дебюти в Billboard 200, започнала след появата на Check Your Head през 1992 г. Продажбите на Helplessness Blues на сиатълската рок банда Fleet Foxes, който дебютира под No.2 в UK Top 40 на 9 май, са приблизително два пъти по-слаби от тези на Адел, но достатъчни за четвъртото място в Billboard 200, непосредствено пред новия албум на Дженифър Лопес (Jennifer Lopez) - Love? и In Your Dreams на Stevie Nicks от Fleetwood Mac.

Следват The Ultimate Collection на Sade, musiqinthemagiq на Musiq Soulchild и This Is Gonna Hurt на Sixx: A.M. (бандата на Nikki Sixx от Motley Crue). Измежду осемте нови заглавия е и новото издание на компилацията Now – No. 38, поставено между Beastie Boys и Fleet Foxes под No.3.

Сподели.