Цонко Цонев: "Явно в Румъния нямат нищо подобно на StrringS"

Pinterest LinkedIn +

Между 27 и 30 август в румънския град Наводари се проведе първото международно издание на музикалния конкурс за поп и рок изпълнители Top Fest. По покана на кмета на Община Каварна, Цонко Цонев, в проявата записаха участие и българските групи StrringS и Б.Т.Р, както и ансамбъл Бизоне, научи Avtora.com.

Общинарят, радващ се на растяща общствена популярност на един от основните организатори на световни рок събития у нас, придружи двете групи като част от програма за културен обмен между двата града. И StrringS, и Б.Т.Р., са имали честта да свирят на сцената на стадион Калиакра в Каварна, като най-скорошно е участието на StrringS като подгряващи на финландското метъл трио Apocalyptica.

"Фестивалът се отразяваше от Националната телевизия на Румъния, която ще излъчи филм за събитието на 18 август. Концертът на StrringS също бе заснет и като цяло квартетът получи голямо внимание и овации. Явно в Румъния нямат нищо подобно", каза за Avtora.com г-н Цонев и декларира решителността си да включва дамският квартетът и в бъдещи прояви под негова организация.

Подобно на представянето си на концерта с Apocalyptica струнният квартет се представи на фестивалната сцена с четирима музиканти (Огнян Къосовски - барабани, Кирил Янев - китара, Стефан Маринов - баскитара и Дони Генов - синтезатори) и авторски репертоар с доминиращо рок звучене.

Сподели.