Columbus Day Parade 2013 в Ню Йорк

Pinterest LinkedIn +


Сцени от парада по повод Columbus Day (Деня на Колумб), отбелязан в Ню Йорк на 14 октомври 2013 г. Празникът е посветен на достигането на Христофор Колумб и екипажа му под флага на Кастилията до бреговете на Новия свят и се чества ежегодно както в Северна и Южна Америка, така и в Испания.

В САЩ празникът е наречен Columbus Day, в много латиноамерикански държави е Día de la Raza, Discovery Day на Бахамските острови, Día de la Hispanidad и Fiesta Nacional в Испания, Día del Respeto a la Diversidad Cultural (Ден на уважение към различните култури) в Аржентина, Día de las Américas в Уругвай и т. н.

Тези снимки са направени на 5-то Авеню в Ню Йорк, а на част от тях в кадър е действащият кмет на града Майкъл Блумбърг (Michael Bloomberg). На 71 години той има богатство в размер на $31 милиарда, което му отрежда 13-то място в класацията на най-заможните хора в света и седмо - в тази за САЩ.

Той е избран за първия си мандат седмици след 11/9 (поемайки поста от Руди Джулиани след два мандата), преизбран е през 2005 г. отново като кандидат на републиканската партия, но я напуска през 2007 г. и печели трети мандат като независим през 2009 г., изтичащ през 2013 г.

Блумбърг е син на руски емигрант, евреин по майчина линия и последовател на юдейството. През септември 2013 г. той обяви, че няма да даде подкрепата си за нито един от кандидатите за поста му, за да не му дава преимущество пред останалите. Той е защитник на правото на жените да правят аборт, на строгата политика срещу употребата на наркотици и противник на смъртното наказание.

Сподели.