Чуйте "Две хубави очи" в изпълнение на Марияна Попова!

Pinterest LinkedIn +

След едногодишно мълчание певицата Марияна Попова се завръща с нов проект – песен по текст на големия български поет Пейо Яворов. Колкото и смело и рисковано да звучи подобна идея, крайният резултат оправдава високите очаквания. "Две хубави очи" е първата песен от бъдещия трети албум на певицата, по който тя вече работи.

Създаването на тази песен има своята история. Тя е дълга, лична, нищо в нея не е самоцелно. Преди много години мелодията се появила в ума на Стоян Стоянов. Стоян, или Течо, както го наричат приятелите му, не е композитор, нито музикант. Той работи в България и за България, отглежда рози и продава скъпоценното розово масло по целия свят. Със спечеленото не само си плаща данъците, но и строи, създава красота тук, в родината ни (негово дело е етнографският комплекс "Дамасцена"). По примера на старите успели в живота   български патриоти г-н Стоянов дава стипендии на талантливи и умни млади българи да се изучат в чужбина с уговорката, че ще се върнат после да работят за родната страна. А той им помага да започнат работа тук, не някъде далеч като емигранти.

Песента, подобно на всичко, което прави Течо в живота си, е израз на личната му житейска философия. Темата за емиграцията вълнува дълбоко тази възрожденска личност. Неслучайно е застъпена и във видеоклипа на "Две хубави очи", в който участва и мъжът до певицата – актьорът Веселин Плачков.

За професионалната завършеност на музикалната творба е била нужна и намесата на Дани Милев. Той се заема с аранжимента на песента. Кадрите, използвани във видеоклипа, са от филма "Дамасцена".

Сподели.