Чуй песента на Талисмана и официалния химн на Световното! Да загреем подобаващо!

Pinterest LinkedIn +

FIFA и Sony Music избраха Game On за oфициална песен на Талисмана на Световното първенство по футбол в Южна Африка.

Парчето включва музиканти от три континента - живеещият в САЩ, но с кубинско потекло Pitbull, местната южноафриканска група TKZee и британският певец и продуцент Dario G.

Game On е микс от евро денс с латино, соул и африкански мелодии, който олицетворява унифицирането на културата чрез това глобално спортно събитие.


Питбула се е барнал като за световно...

Парчето на Талисмана Zakumi ще звучи на всеки един от 9-те стадиона в Южна Африка по време на едномесечното първенство. Това е и една от трите официални песни, включени в албума Listen Up! The Official 2010 FIFA World Cup Album.

Всички приходи от Game On ще отидат в полза на кампанията на 2010 FIFA World Cup - 20 Centres for 2010. Целта на инициативата е да създаде 20 центъра Football for Hope за обучение, здравна грижа и футбол за непривилегированите общности в Африка.

Get the Flash Player to see this player.
 
За официален химн на надпреварата пък бе избрана Waka Waka на колумбийската поп звезда Shakira. Тя ще бъде официално представена на откриването, като популярната изпълнителка ще си партнира с местните южноафрикански артисти Fleshground.


Българското заглавие на Waka Waka си го знаем като Чака Рака...

Песента комбинира колумбийски инструменти и ритми с типичното звучене на южноафриканска китара. Хорът е взет от известна камерунска маршова песен, станала популярна в изпълнение на групата Golden Voices.

Get the Flash Player to see this player.
Сподели.