Chris Daughtry - най-продаван за 2007 г. The Police с най-печелившо турне

Pinterest LinkedIn +

Албумът "Daughtry" на едноименната група на Крис Доутри (Chris Daughtry) е най-продаваният диск в САЩ за 2007 г., според списание Billboard. Световната обиколка по случай обединяването на The Police бе определено от медията за най-печелившото турне за годината.

Последната тава на участника в American Idol, Доутри, успя да продаде 3.2 милиона копия. В класацията за най-продавани албуми следва сенегалският рапър Ейкън (Akon) с 2.7 милиона бройки от диска си "Konvicted".

На трето място е Фърги (Fergie) с албума си "The Dutchess", четвъртата позиция е за саундтрака на шоуто на Disney "Hannah Montana". Челната петица се оформя от победителката от American Idol, Кери Ундърууд (Carrie Underwood), с албума й "Some Hearts".

Турнето по случай обединяването на The Police донесе на групата 212 милиона долара от продажба на билети за концерти до 13 ноември 2007 г.

Втората позиция за най-доходоносна обиколка е за турнето "Turn It on Again" на Genesis, което донесе 129 милиона долара за 46 концерта. На трето място е "FutureSex LoveShow" на Джъстин Тимбърлейк (Justin Timberlake).

Посещаемостта на концерти в Северна Америка е спаднала почти два път през 2007 г. в сравнение с 2006 г., когато турнета имаха изпълнители като Rolling Stones, Мадона (Madonna), U2, Барбара Стрейзънд (Barbra Streisand).

Хитът на Бионсе (Beyonce) "Irreplaceable" оглави класацията за най-продаван сингъл. Второто място е за "Umbrella" на Риана (Rihanna), а на третата позиция е "The Sweet Escape" на Гуен Стефани (Gwen Stefani).
Сподели.