Човешката библиотека споделя електронните си издания безплатно

Pinterest LinkedIn +

Човешката библиотека е общност от читатели и творци, в която книгите градят мостове между хората. Екипът ѝ вярва, че в периоди като този се нуждаем дори от повече свързаност и съпричастност. Затова Човешката библиотека припомня, че електронните ѝ издания се споделят безплатно.
Едноименната поредица "Човешката библиотека" до момента включва 33 книги. Тридесет от тях са от български автори, сред които Величка Настрадинова, Атанас П. Славов, Николай Теллалов, Калоян Захариев и творчески клуб "Светлини сред сенките". Всички издания са подбирани според мечтата, дала тласък на поредицата:
"... да събере между кориците си топли текстове, без да се бои от различия в жанрове и теми. Всяка от избраните книги таи силата да ни направи по-чувстващи, по-копнеещи и способни да видим света през очите на другия. Всяка ненатрапчиво ни насърчава да откриваме и сбъдваме онова, за което мечтаем, да бъдем по-волни и безстрашни в самото мечтаене. И когато затворим последната страница, да сме станали по-топли – вътре в нас, към околните хора, към целия свят: да сме станали по-човечни".
В следващите седмици предстои да излязат и електронни версии на алманасите "ФантАstika": общо над 3000 страници с обнадеждаващи и зареждащи погледи към бъдещето. "ФантАstika" излиза от 2008 г. и е носител на европейската награда "Еврокон" за фантастична периодика.

Електронните издания на Човешката библиотека се разпространяват без дигитални (DRM) защити и следват принципа "читателите плащат колкото и ако преценят". Всички приходи се разпределят между творците участници: автори, преводачи, редактори, коректори, художници и оформители. Така онези от вас, които изберат да платят прочетената книга, директно подкрепят българските творци.
Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.