Чеват Йерли на ON! Fest 2012: Очаквайте великолепна free-to-play игра на Studio Sofia през 2013 г.

Pinterest LinkedIn +

Crytek Black Sea – българското подразделение на независимата гейм компания Crytek, която през последните години се наложи като една от най-успешните и иновативни в западната индустрия, работи по ново, оригинално заглавие, с планирана дата на издаване през 2013 г. Играта не е шутър и ще бъде free-to-play, подобно на Warface и всички следващи продукции на Crytek (без Crysis 3).

Новината дойде лично от основателя на компанията Чеват Йерли (Cevat Yerli, CEO) по време на лекцията му в София, състояла се на 22 септември в рамките на Game Dev Summit.

Събитието е част от програмата на провеждащия се в момента ON! Fest 2012 и по-конкретно от тази на Gaming ON! зоната, ориентирана както към производителите на игри у нас, така и към феновете, имащи възможността да премерят сили в най-различни турнири, да видят премиерни заглавия и др.

Г-н Йерли постави фокуса в своята лекция върху визията си за развитието на гейм индустрията и налагането на free-to-play гейминга като мейнстрийм модел на монетизация, в частност. Crytek подготвя за публично стартиране онлайн социална платформа - Gface, която ще заложи именно на този модел.

По-рано тази година компанията издаде първата си мобилна игра – още една платформа, за която ще произвежда игри оттук нататък, а само преди няколко дни стана ясно, че Fibble – Flick 'n' Roll ще излезе и за новия Kindle Fire HD на Amazon.

Що се отнася до продукцията на родното подразделение на Crytek, в което работят над 60 души, Чеват Йерли заяви, че "е великолепна, истинска Crytek игра и ще се представи най-малко толкова добре, колкото Warface". Повече подробности за играта, в това число заглавието й, ще бъдат разкрити в следващите месеци.

Сподели.