Четирима италиански тенори пристигат в България за серия концерти

Pinterest LinkedIn +

Българската публика отново ще има възможност да се наслади на очарователния вокален квартет "Четиримата италиански тенори". Младите певци, които посетиха страната ни и през изминалия музикален сезон, се завръщат на българска сцена с концерт-спектакъла "Viva Italia". В поредицата концерти ще се включат и Врачанските симфоници.

Концертът включва популярни арии и канцонети, чрез който българската публика ще се докосне до магията на италианското белканто.

Спектаклите на "Четиримата италиански тенори" и "Симфониета - Враца" започват на 15-ти август в Летен театър Бургас. Следват:
17.08. – Black Sea Rama Golf & Villas;
19.08. – Плевен (Двора на Регионалния исторически музей);
30.08. - Велико Търново (Летен теaтър);
31.08. – Сливен (Крепост „Туида“);
02.09. – Петрич;
03.09 – Пловдив (Летен театър "Бунарджика");
09.09. – София в Парк-театър "Борисова градина";
10.09. – Перник, 11.09. – Созопол (Амфитеатър)

Тенорите Алесандро Дакриса, Федерико Сера, Федерико Паризи и Джовани Мариа Палма очароват почитателите си в цял свят с пленителните си гласове, артистичност и атрактивни изпълнения на прочути класически хитове. По време на концертите им в България ще прозвучат някои от най-популярните оперни арии, канцонети, дуети и хорове: "Il Lamento di Federico", "Che gelida manina", "Una furtiva lacrima", "La donna e mobile", "Nessun Dorma", "O sole mio", "Torna A Surriento", "Volare" и много, много други, под съпровода на "Симфониета-Враца".

За допълнителна информация следете страницана на Симфониета-Враца. Билети можете да закупитее от касите на залите в градовете, в мрежата на Ивентим и от Грабо.

 

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.