Честито! "Пайнер" спечели и Евровизия

Pinterest LinkedIn +

Песента "Illusion" на Красимир Аврамов спечели тазгодишното издание на конкурса "Българската песен на Евровизия". Т.нар. Човек-глас, който през лятото на 2008 г. се присъедини към музикалната компания "Пайнер", получи 55,52 % от зрителския вот.

"Това е победа за Пайнер и всички мои почитатели. Знаех, че ще бъда подкрепен, но определено не очаквах толкова сериозен процент", каза за Avtora.com Красимир Аврамов минути, след като слезе от сцената на зала 1 на НДК.

"Още от днес започваме подготовката за финала в Москва, защото там е много страшно. Но мисля, че е време България да представи нещо специално и да спечели", каза още Аврамов.


В изпълнението си "на живо" Аврамов се представи противоречиво, но песента му спечели повече от убедително
Снимка: Avtora.com

За своето участие на финала на "Българската песен на Евровизия" изпълнителят си партнира с американски танцьори на кокили от "Stilt World", работили за Бритни Спиърс и Кристина Агилера.

На сцената заедно с Аврамов пяха още беквокалистките Ана Монгомъри и Ани Лозанова, както и народната певица от ансамбъл Българе - Албена Вескова.

На второ място в зрителското гласуване се нареди песента на певицата Поли Генова - "One lifetime is not enought", която удивително наподобяваше на песента на миналогодишния победител в Евровизия - Дима Билан.


Поли Генова се размина със скандал в Москва.
Снимка: Avtora.com

За да подготви българската публика за предстоящия голям международен финал на конкурса на 12 май в Москва, в зала 1 на НДК с няколко песни се представи и мегазвездата на руския поп Филип Киркоров.


Филип Киркоров и дует Ритон изпълниха евъргрийна
"Джалма". Снимка: Avtora.com


На фона на отлична организация от страна на БНТ, впечатляващи декори и светлинни ефекти, концертът премина още с участието на дует Ритон, балет Дива и танцова формация Чинари.

Сподели.