CES 2013: Transformer AiO – поредния изумително иновационен продукт на Asus, предлагащ най-доброто от два свята

Pinterest LinkedIn +

На CES Аsus за пореден път доказаха, че не са случайна компания. Докато голяма част от конкурентите им се оказаха повече или по-малко неподготвени, уловени в средата на кръстосания огън на разгорялата се Google-Apple-Microsoft война, Asus реагираха светкавично. Вместо да се придържат към удобната и сигурна, но скучна философия "следвай лидера", те предложиха серия уникални продукти, позволяващи на феновете им да притежават най-доброто от два свята.

След страхотния PadFone, съчетаващ плюсовете на смартфон и таблет в едно устройство, и не по-малко впечатляващия Taichi хибрид (лаптоп/таблет с два дисплея) на CES компанията отново привлече вниманието с изумителна иновация.

На пръв поглед Transformer AiO изглежда като класическа настолна компютърна система от силно интегриран тип (всичко в едно), каквато сме виждали неведнъж. Всъщност благодарение на Windows 8 и неговия нов интерфейс, използващ сензорен контрол, напоследък сме свидетели на невиждан ренесанс на този клас системи, тъй като те предлагат удобна дизайнерска концепция, която лесно се модифицира във формат, подходящ за използване с Metro.

Съответно и новия Transformer AiO следва подобна идейна насока, но само донякъде. От една страна той представлява пълноценно РС, работещо под управлението на Windows 8. От чисто хардуерна гледна точка AiO използва процесори Intel Core от последно поколение (i3/i4/i7) в комбинация с графично решение Nvidia GT 730M, до 8 GB оперативна памет и висококачествена аудиосистема Asus SonicMaster.

В общи линии нищо изненадващо, нали?

Интересното идва, когато решите да отделите страхотния 18,4 инчов Full HD IPS дисплей на модела от стойката му. При това с едно натискане на клавиш той се превръща в пълноценен Tegra 3 таблет, работещ под управлението на Android 4.1!

Още по-готиното е, че ако не сте Android фенове, нищо не ви пречи да използвате дисплея и с Windows 8 – в крайна сметка основната екстра на новата ОС на Microsoft e възможността за безпроблемна работа както в десктоп, така и в таблетен РС формат.


Сподели.