Bully ще завладее PC училищата

Pinterest LinkedIn +

Играта Bully: Scholarship Edition ще излезе за PC и няма да бъде ексклузивно конзолно заглавие. Играта, пресъздаваща живота на училищен хулиган, е разработка на скандалното гейм студио Rockstar Games, създало GTA 4 поредицата.

Представители на Rockstar потвърдиха информацията, че PC-версията на Bully се разработва повече от година. Играта ще излезе на пазара през октомври. PC-версията на Scholarship Edition ще съдържа 82 мисии, над 30 часа геймплей и множество мини игри.

Главният герой в Bully е тийнеджърът-хулиган Джими Хопкинс, учещ в гимназията Bullworth Academy. Той има достъп до сградата на училището, както и до града, в който се намира, за да тормози съучениците си. Множество родители и правозащитни организации се опитаха да забранят играта, оправдавайки с нея липсата на родителски контрол над децата си. Според тях, тя влияе зле на подрастващите. Съдът обаче отхвърли обвиненията, наричайки ги абсурдни и типични за консервативното и необразовано общество от началото на миналия век.

Играта Bully излезе в края на 2006-та година за PlayStation 2. В Европа получи заглавието Canis Canem Edit. Проектът Bully: Scholarship Edition се появи през март тази година за конзолите Xbox 360 и Wii.
Сподели.