Британците избраха "Sgt. Pepper's..." на Beatles за най-велик албум на всички времена

Pinterest LinkedIn +

С изразителна преднина пред останалите в топ 10, за най-велик албум на всички времена британската публика избра легендарния "Sgt. Pepper`s Lonely Hearts Club Band" .

Гласуването, в което са взели участие над 200 000 души, е по инициатива на Official U.K. Charts Company по повод 50 години от възникването на официалния английски чарт за албуми. Считано по броя на участниците в него за "най-достоверното отражение на вота на нацията за това кой е любимия й албум",  всички албуми в класацията имат регистрирано първо място в този чарт. 

Освен "Sgt. Pepper's..." Beatles имат още три албума в топ 10 на класацията, чиито резултати бяха официално оповестени по BBC Radio 2. Това са "Revolver" на шесто място, "Abbey Road" на осмо и "The White Album" - на десето.

Блокбъстърът "Thriller" на Майкъл Джексън (Michael Jackson) е албумът, класиран по силата на британския вкус под No.2 в класацията, следван от The Joshua Tree на U2, "Rumours" на Fleetwood Mac и "Wish You Were Here" на Pink Floyd.

В алтернативната на основната класация "Best of the Rest" за албуми, които нямат записано първо място в британския чарт за албуми, водещо заглавие е друг албум на Pink Floyd - един от най-продаваните на всички времена албуми "Dark Side of the Moon" от 1973 г., чиято най-висока позиция в No.2

Сподели.