Брилянтни идеи: Ето как да подредите градината с малък бюджет

Pinterest LinkedIn +

Започнете, като изтръгнете всички растения или плевели, които са израснали между плочите на вътрешния двор, и почистете остатъците с твърда четка.

Използвайки същата четка, след това можете да използвате сапунена вода, за да изтъркате вътрешния двор или настилката или да използвате машина за миене под налягане, за да премахнете упоритите замърсявания и петна.

Ефект на боята

Ще се изненадате колко много малко боя може да преобрази стара ограда и да осигури удивителен фон за зеленина и растения с цвят на бижута. И какъв цвят трябва да изберете? За драматичен външен вид изберете черно.

Дълбочината, която този цвят придава, е вълшебна за градинските дизайнери; боядисайте ограда, Градински пейки в черно, навесът става по-малко дразнещ в очите и онази стара пейка изведнъж се превръща в шикозна фокусна точка.

Добавете огледала или декоративни елементи

Огледалата не са само за дома! Ако търсите бърз и лесен начин да преобразите градината си с бюджет, това е точното нещо.

Вече можете да получите голям набор от външни огледала онлайн, които можете да окачите във вашата градина. Това помага за отразяването на светлината наоколо, ако имате особено сенчесто или тъмно място в градината си и може да направи пространството да изглежда по-голямо, както в дома.

Настройте уютно вашия кът за сядане

След като оправите градинската си мебел, градински комплект, можете да я превърнете в напълно уютно външно пространство, като добавите много меки мебели към зоната си за сядане като покривки и възглавници и може би външен килим!

Една от най-рентабилните градински идеи е просто да се преработи! Можете да дадете нов живот на старите и овехтели мебели в дома си в градината. Стари мивки и тоалетни маси могат да се превърнат в странни саксии или можете да използвате палети, за да направите маси за засаждане, мебели и много други.

Направете своя висяща градина

Търсите идея за бюджетен заден двор, за да освежите обстановката за хранене на открито? Опитайте да направите евтин и весел висящ централен елемент, който да поставите над масата.

Използвайте чифт стари велосипедни колела, за да създадете рамката за всяка закачалка – просто първо свалете гумите, боядисайте ги със спрей във весел нюанс и ги окачете на горната греда с помощта на здрава кука. След това просто нанижете висящи на всяко колело, като използвате S-куки, за да ги закрепите на място. Направете свои собствени мини саксий, като използвате боядисани със спрей тенекиени кутии, окачени с градинска връв.

Гуми

Друг бюджетен материал, който да опитате, са старите гуми, които могат да бъдат рециклирани като модерно изглеждащи саксий. Можете дори да им дадете малко жива боя за еклектично усещане.

Бъдете креативни с избора си на цветове и зеленина и създайте идеално кръгли саксии, които могат да бъдат поставени на точки по целия ви бордюр или вътрешен двор.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.