Breaking Bad и Modern Family доминират в номинациите за телевизия на Гилдията на сценаристите

Pinterest LinkedIn +

Сериалите Breaking Bad (В обувките на Сатаната) и Modern Family (Модерно семейство) отново са сред най-обичаните телевизионни продукции и доминират в номинациите за наградите за телевизия на Гилдията на сценаристите.

Освен Breaking Bad сред останалите номинирани за Най-добра драма са Game of Thrones (Игра на тронове), Boardwalk Empire, Homeland и Mad Men.

Сериалът с участието на Брайън Кренстън (Brian Cranston) няма почти никаква конкуренция в категорията Най-добър драма епизод, където четири от шест номинации са именно за Breaking Bad. Другите две са съответно за Homeland и Mad Men.

По подобен начин стои положението и в комедийните категории, където Modern Family ще се съревновава с Episodes с Мат ЛеБланк, 30 Rock, както и с Parks and Recreation.

За най-добра телевизионна анимация се борят The Simpsons и Family Guy, а в категорията Най-добро телевизионно предаване без изненади са номинирани Conan, Jimmy Kimmel Live, The Colbert Report, The Daily Show with Jon Stewart, Saturday Night Live, както и по-малко популярните Key & Peele и Portlandia.

Наградите на Гилдията на сценаристите ще се раздадат на 17 февруари 2013 г. на две отделни церемонии - съответно в Лос Анджелис и Ню Йорк.

Сподели.