Братя Галеви отново влизат в медиите! Дойде ли време съдът да отнеме имотите им?

Pinterest LinkedIn +

Състав на Окръжния съд в Кюстендил възстанови работа по делото за незаконно придобито имущество от страна Ангел Христов и Пламен Галев.

Известните като „Братя Галеви” лица от ъндърграунда и техните съпруги са обвиняемо по дело, заведено от КПКОНПИ. Обект на иска е имущество, придобито чрез престъпни схеми, на стойност над 4 млн. лева, пише популярно издание.

Ход на делото беше поставен през далечната 2012 г. От тогава до днешна дата са проведени 39 съдебни заседания. По време на последното от тях беше определено, че делото е изяснено – от фактическа и правна гледна точка.

Именно поради това възобновяването на работата означава, че делото е за решаване. Ще се стигне ли до отнемане на незаконно придобитото имущество ще трябва да стане ясно скоро. Двете страни по делото имат срок до 15.08.2020 г. да представят последни писмени защити. След това ред идва на решението по делото.

Ще припомним, че в рамките на процеса разпитани бяха голям брой лица. В това число и такива, пребиваващи на островите Кипър и Сейшелите, за които се знае, че Галеви са били във финансови взаимоотношения.

Решението, с което ще излезе съдът в Кюстендил, ще бъде първа инстанция по делото. След него трябва да се произнесат още две – Апелативен и Върховен съд. Именно поради това се очаква, реален изход да е налице едва след няколко години.

А през това време имотите на Галеви в дупнишкото село Ресилово ще продължават да се ползват от техни близки. Както знаем, от повече от 8 години обвиняемите се издирват след бягството им зад граница.

Сподели.