Boney M превърнаха зала 1 в диско клуб от 80-те

Pinterest LinkedIn +

Легендарната диско формация Boney M изнесе два последователни концерта в София, в рамките на които представи най-популярните си хитове. Музикантите от българската група "Трамвай номер 5" подгряваха публиката.

Първият концерт на законодателите в диското Boney M започна точно в 19 часа, а 4-хилядната публика в зала 1 на НДК първо приветства любимците на българската ретро естрада "Трамвай номер 5", предвождани от Петко Петков. Групата не изневери на своя стил и предложи изпълнение, съчетаващо атрактивно сценично присъствие, танцово шоу и облекло и прически в духа на 80-те. Групата зарадва феновете с най-известните си песни, като "Усмивката", “Тя” "Красота" и други.След кратък саунд чек, направен зад завесата, пред чакащата публика, Boney M излязоха на сцената, предвождани от чаровната певица Мейзи Уилямс (Maizie Williams) – единствена от оригиналния състав на групата. Тя бе съпровождана от 9-членен бенд, който допринесе за обновеното, подчертано фънки звучене на популярните парчета. За начало класическото “Sunny” накара публиката да танцува на място още с първите акорди. Последваха хитовете "Daddy Cool", "Ma Baker", "Resputin" и други. В мелодичен денс вариант бе поднесна емблематичната песен на реге легендата Боб Марли (Bob Marley) - "No Woman, No Cry".

 

В рамките на концерта Мейзи Уилямс и компания обикаляха между сцената и публиката, като неколкократно се впускаха в импровизирани танци със случайни фенове, като на финала цялата зала се бе превърнала в импровизиран диско клуб.

Ние сме горди че сме тук, в тази наистина прекрасна страна, вие сте наистина чудесна публика и това го казвам искрено, от сърце”, така на няколко пъти по време на концерта Мейзи Уилямс изрази видимото си задоволство от топлия прием на българската публика.

 

След близо час и половина присъствие на сцената, за финал групата предложи един от най-големите си шлагери – "Rivers of Babylon" и завърши с изпълнение на коледна песен като пожела топло и весело посрещане на предстоящите Коледни празници.

Концертът на Boney M в България беше по покана на Арт БГ.

Сподели.