Боби Уомак страда от болестта на Алцхаймер

Pinterest LinkedIn +

Спечелилият Q Award за Най-добър албум на 2012 г. американски соул ветеран Боби Уомак разкри, че страда от болестта на Алцхаймер. В радиоинтервю 68-годишният музикант, който бе диагностициран с рак в началото на 2012 г., но се счита за излекуван след извършената му успешна операция, сподели подробности за състоянието си, свързано със забравянето на факти и подробности от собствения му живот.

"Лекарят ми каза, че засега не е толкова зле, но ще стане... Как е възможно да не мога да си спомня песен, която аз самият съм написал? Това е много травмиращо", споделя Уомак. През юни 2012 г. той издаде своя първи албум с нов материал от 18 години насам - The Bravest Man in the Universe, продуциран от лидера на Blur и Gorillaz – Деймън Олбърн, чието фамилно име също наскоро е забравил.

Проектът, включващ съвместна песен с Lana Del Rey, получи много високо признание от страна на критиката (80/100), но не постигна особен комерсиален успех.

Започвайки кариерата си в началото на 60-те години на миналия век като фронтмен на групата The Valentinos, Уомак стартира соловата си кариера в края на това десетилетие. Междувременно покорява британския чарт с песента на The Valentinos It's All Over Now, но не в оригиналната версия на групата, а в тази на Rolling Stones (първият No.1 хит на Острова за бандата).

Първият му сингъл като солов артист е кавър версия на парчето California Dreamin на The Mamas & The Papas. През 2009 г. Боби Уомак е въведен в Rock and Roll Hall of Fame.

Сподели.