Black Sabbath доживяха да влязат в Рокендрол Залата на Славата

Pinterest LinkedIn +

След седем отхвърлени номинации за въвеждане в Рокендрол Залата на Славата името на легендарната британска група Black Sabbath най-сетне ще се нареди сред тези на най-ярките представители на съвременната музика. Заедно с тях в селекция 2006 са Sex Pistols, Blondie, Lynyrd Skynyrd и Майлс Дейвис (Miles Davis).

Ози Озбърн (Ozzy Osbourne) и неговите другари Томи Айоми (Tony Iommi), Гийзър Бътлър (Geezer Butler) и Бил Уорд (Bill Ward) за първи път "кандидатстват" за Славата през 1997 г., четвърт век след сформирането на Sabbath и дълги години след утвърждаването им като едно от явленията в рок музиката на 20-ти век. Номинацията им е отхвърлена, както и всички последвали до настоящата, за сметка на тези на имена като Billy Joel, Percy Sledge, Bob Seger и Righteous Brothers.
 
"Просто разкарайте името ни от листа", заяви преди 6 години организаторът на Ozzfest. "Спестете си мастилото. Забравете за нас."
 
Излъчването на фаворит сред номинираните всяка година зависи от специална комисия от артисти, продуценти, журналисти и историци, която Озбърн определи като "напълно безсмислена" институция. Той все още не е коментирал обрата в събитията.
 
В действителност Lynyd Skynyrd и Sex Pistols също не влизат в Залата от раз. Първите на Sabbath само с една номинация, а Sex Pistols - с три. Имената на всички тях, както и тези на Blondie и Майлс Дейвис, които се класираха още с първото си номиниране, ще бъдат записани в Залата на славата на официалната, 21-ва поред церемония, която ще се състои в Waldorf Astoria Hotel, Ню Йорк, на 13 март.
Сподели.