Billboard Music Awards 2012 - номинираните

Pinterest LinkedIn +

Adele, LMFAO, Rihanna, Lady Gaga и Lil Wayne са големите фаворити за тазгодишните музикални награди на Billboard, които ще бъдат раздадени на 20 май в MGM Grang в Лас Вегас на официална церемония, излъчвана на живо по ABC.

Продалата над 8 млн. копия от втория си студиен албум "21" само в САЩ Адел оглавява списъка с номинираните, намирайки място сред финалистите в 18 категории, включително Топ Артист, Топ Изпълнителка и Топ Billboard 200 Артист.

Само пилотният сингъл от проекта, Rolling In The Deep, е кандидат за седем статуетки от Billboard, включително в категорията Топ Hot 100 Артист.

В същата 23-годишната англичанка ще спори с Бруно Марс, Кати Пери, Риана и LMFAO. Американското денс дуо, сформирано от наследници на легендата от Motown Бери Горди, е номинирано в още 16 категории, след като при предварителната селекция получи 22 номинации – с две повече от Адел.

На трето място сред финалистите по броя на номинациите си е Риана, която оглавяваше миналогодишния списък с 18. Сега тя е номинирана в 13 категории, а непосредствено след нея се нареждат Lady Gaga и Lil Wayne с по 10 всеки. Всички те са преки конкуренти помежду си в категорията Топ Артист на годината, наред с Адел и Кати Пери.

Носителят на титлата Топ Нов Артист ще бъде излъчен измежду Bad Meets Evil (Eminem & Royce da 5'9"), Big Sean, Foster The People, Скоти Макриъри (победителят в последния American Idol) и Wiz Khalifa.

Номинациите и разпределението на  наградите на Billboard 200 за 2012 г. се основават на данните от официалната статистика за продажбите, радио и стрийм импресиите и популярността в социалните мрежи на артистите в периода 1 март 2011 г. – 29 февруари 2012 г.

Сподели.