Без Mastodon на Sonisphere Festival в София

Pinterest LinkedIn +

Музикантите от Mastodon съобщиха, че цялото им предстоящо лятно европейско турне, планирано да стартира на 5 юни в Германия и да приключи на 3 юли във Финландия, се отменя.

Причина за това се оказа китаристът Бил Келихър (Bill Kelleher), който има панкреатит и трябва да се подложи на медицински грижи.

Лекарите на музиканта обаче са оптимистично настроени и очакват пълното му възстановяване, така че е възможно той да се включи в турнето BlackDiamondSkye с начало 16 септември в Чикаго, в което участват още Alice In Chains и Deftones.Новината определено ще разочарова българските фенове на Mastodon, които очакваха да видят групата във втория ден от фестивала Sofia Rocks, подкрепен от Sonisphere Festival.

Бандата трябваше да свири на Национален стадион "Васил Левски" на 23 юни, заедно с Manowar, Alice In Chains, Stone Sour и хедлайнерите Rammstein.Това е поредната рокада в афиша на Sofia Rocks. Както е известно, участието на Heaven&Hell в първия фестивален ден също бе отменено, но за съжаление, поради изключително неприятна причина - смъртта на фронтмена Рони Джеймс Дио (Ronnie James Dio).

Така че, в първия ден от Sofia Rocks - на 22 юни - ще видим хедлайнерите от Metallica, а преди тях - Slayer, Megadeth и Anthrаx. На 23 юни пък на сцената ще се качат Manowar, Alice In Chains, Stone Sour и Rammstein. Вероятно е обаче добaвянето на нови имена към постера на Sofia Rocks...

Сподели.