Баз Лърман ще режисира музикалния сериал The Get Down за Netflix

Pinterest LinkedIn +

Баз Лурман и Netflix обединяват сили по нов музикален сериал за музикалната сцена в Ню Йорк през 70-те. Създателят на филми като Moulin Rouge (Мулен Руж) и The Great Gatsby (Великият Гетсби) ще застане на режисьорския стол за първите два епизода и последния от общо 13 епизода и ще продуцира останалите.

Това ще е първата музикално ориентирана работа на режисьора от Moulin Rouge насам и едновременно с това – първи сериал. Заглавието на проекта е The Get Down и ще представи зората на хип-хоп ерата през 70-те години на XX век в Ню Йорк.

Според Netflix, сериалът ще се фокусира върху "банда тийнейджъри от Южен Бронкс – негодници, за които няма кой да се грижи, освен самите те, въоръжени с вербални игри, импровизирани танцови стъпки, няколко магически маркера и спрейове".

Тъй като сюжетът в шоуто се развива в епоха на финансови проблеми за Ню Йорк, сцените ще се осъществяват на различни места и в различни музикални стилове – "от нощни клубове до Studio 54".

По повод предстоящата работа Лърман казва: "Това е проект! Планирам го и работя по него повече от 10 години. През цялото време бях обсебен от идеята как един град в най-тежкия си момент, забравен и наполовина разрушен, може да даде началото на такава съзидателност и оригиналност в музиката, изкуството и културата."

Интересен факт е, че в работата по сериала ще се включи и съпругата на Лурман – Катрин Мартин, която ще бъде дизайнер на костюмите и продукцията, както и изпълнителен продуцент. 

Премиерата на The Get Down е планирана за 2016 г.

Сподели.