Бързи и яростни: Tokyo Drift (The Fast and the Furious: Tokyo Drift)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2006, 104'
Режисьор: Джъстин Лин
Сценарий: Крис Морган
Участват: Лукас Блек, Брандън Брендъл, Ники Грифин, Линда Бойд, Бау-Уау, Дейвид Томас и други
Екшън, със субтитри, английски, японски

След сериозния комерсиален успех на двете части на високоскоростния екшън “Бързи и яростни” Холивуд отново “експлоатира” темата за нелегалните автомобилни състезания и залози. Новото продължение носи името “Бързи и яростни: Tokyo Drift” и зад камерата е работил младият азиатски режисьор Джъстин Лин (“Анаполис”), който прави първите си стъпки в голямото кино.

За разлика от предшествениците си в третата серия няма известни кино имена, освен епизодичното появяване на Вин Дизъл (“Хрониките на Ридик”), но за сметка на това продуцент е опитният в екшъните Нийл Мориц (“Трите хикса”, “Стелт”). Екипът на лентата е “потрошил” над 100 автомобила при снимките, и са били употребени над 4000 гуми.

Страстта на младия Шон Босуел (Лукас Блек – “Снайперисти”) са високите скорости и хубавите жени. В следствие на първото той има множество глоби за превишена скорост и изключително опасно шофиране. След поредната му “издънка” се очертава опцията да има сериозни проблеми със закона и дори влизане в затвора, и така Шон е принуден да замине при отчуждения си баща в Япония.

Съжителството им е трудно предвид факта, че баща му е уставен военен, а той има бунтарски характер. В столицата Токио той бързо си намира приятели, които да споделят увлечението му по бързите коли. Един от тях е цветнокожия Туинки (Бау-Уау), който го завежда на нелегално автомобилно състезание. Кръвта на американеца закипява и в желанието си да покаже уменията си, той предизвиква местния шампион Краля (Браян Тий – “Бяхме войници”) на една гонка.

Необмисленото му действие и неумението му да кара в стила “drifting” водят до загуба и за да оправи дълговете си, Шон е принуден да работи за Хан (Сунг Канг – “Пърл Харбър”), който управлява тези състезания. Нещата стават още по-сложни, когато Шон се влюбва в приятелката на Краля, Нийла (Натали Кели), което довежда до някои много опасни последствия. Намесва се и всемогъщата мафия якудза, в лицето на Камото, който е чичо на Краля.

Официален сайт: http://www.thefastandthefurious3.comСподели.