Banshee

Pinterest LinkedIn +

Новото заглавие на Cinemax - Banshee - е продуцирано от създателя на хитовия сериал True Blood Алън Бол (Alan Ball) и ще ви пренесе в един малък град, който крие големи тайни. Главните роли са поверени на Антъни Стар (Antony Starr) и Ивана Миличевич (Ivana Milicevic).

Banshee (Банши) е малък град някъде в Пенсивалния. На пръв поглед съвсем обикновен и спокоен. Всъщност това е само привидно.

Твърде младият кмет на града си е поставил амбициозната задача да се справи с местния престъпен бос. Той от своя страна притежава половината град и е изненадващо безскрупулен, въпреки че произхожда от местните амиши.

Когато в града пристига наскоро освободен от затвора престъпник и си присвоява самоличността на новия шериф, ситуацията става още по-сложна.

В Banshee няма нищо свръхестествено. Затова пък не липсват нито тежки характери, нито насилие, нито твърде откровени сцени, нито неочаквани обрати. Изключително динамичен и много интересно заснет, екшън сериалът притежава не само интересна визия, но и впечатляващ актьорски състав.

Идеята:

Banshee е създаден по идея на сценаристите Джонатан Тропър (Jonathan Tropper ) и Дейвид Шиклър (David Schickler). Продуцент на сериала е Алън Бол (Alan Ball), когото повече от вас вероятно свързват с хитови телевизионни заглавия като True Blood (Истинска кръв) и Six Feet Under (Два метра под земята ООД), както и с донеслия му "Оскар" за сценарий филм American Beauty (Американски прелести).

Началото:

Banshee стартира на 11 януари тази година по Cinemax и е част от опита на телевизията да разшири съдържанието си на оригинални програми. Пилотният епизод на сериала е гледан от почти половин милион зрители, а оценките на критиката са предимно положителни. Поредицата успява да задържи стабилен зрителски интерес и още след първите няколко епизода Cinemax обявява, че сериалът ще бъде подновен за втори сезон.

Историята:

Лукас Худ е шериф, който пристига в малкия град Банши, Пенсивалния, за да поеме ръководството на местната полиция. Само че е убит още преди да влезе в града.

За един току-що излязъл от затвора виртуозен крадец това се оказва неочаквана, но безценна възможност да се сдобие с нова самоличност. Новият Лукас Худ (Антъни Стар) има повече от една причина да избере именно този град.

След като излиза от затвора, той иска единствено да открие любимата си (и съучастник в обирите) Анастасия (Ивана Миличевич). За петнадесетте години, които Лукас прекарва в затвора, тя е успяла да си създаде изцяло нов живот в Банши - променила е името си на Кери и е прекрасна съпруга и майка на две деца. Нито за миг обаче не си е позволила наистина да забрави миналото си, макар че го пази в тайна.

Не само тя има тайни. Всъщност почти всеки в Банши има какво да крие. Тайни, с които новият шериф скоро започва да се сблъсква. Той ще трябва да се справи с новата си длъжност, с машинациите на местния престъпен бос Кай Проктър (Улрих Томсън) и със собственото си минало, което безмилостно го преследва. А методите му, макар и брутални, са изненадващо ефективни

Причината Лукас да се озове в затвора петнадесет години по-рано е фактът, че не само е откраднал диаманти за десет милиона от бившия си шеф, но и сериозно е предал доверието му, влюбвайки се в дъщеря му.

Въпреки че е минало толкова много време украинският мафиот, наричан от всички Рабит (Бен Крос), все още е готов на всичко, за да си отмъсти.

Героите и звездите:

Антъни Стар (Antony Starr), когото феновете на сериалите вероятно са гледали в Rush, Lowdown и Outrageous Fortune, а кинофеновете и в The World's Fastest Indian с Антъни Хопкинс и Wish You Were Here, е в ролята на Лукас Худ.

Преди да се окаже шериф на Банши, Лукас е виртуозен крадец, прекарал петнадесет години в затвора, заради кражба на диаманти. Фактът, че по стечение на обстоятелствата се оказва шериф, не му пречи да продължи с кражбите, а находчивостта му и склонността да прилага насилие го правят изненадващо ефективен като пазител на закона. Освен това все още е безумно влюбен в Анастасия.

Ивана Миличевич (Ivana Milicevic), която освен в хитовата комедия Love Actually вероятно сте гледали във Vanilla Sky с Том Круз и Casino Royale и множество сериали (макар и като гост-звезда) като Eastwick, Without a Trace (Безследно изчезнали), Hawaii Five-0 и House M.D. (Доктор Хаус), е в ролята на Анастасия.

Дъщеря на украинския мафиот Рабит и бивш съучастник в кражбите на Лукас, Анастасия се скрива в Банши под фалшива самоличност и се омъжва. Петнадесет години по-късно тя все още очаква миналото и да я настигне. Така че когато Лукас се появява в града, той се превръща в заплаха за нея.

Улрих Томсън (Ulrich Thomsen), когото може би сте гледали в Season of the Witch с Никълъс Кейдж и сериала Fringe, е в ролята на Кай Проктър.

Господин Проктър притежава половината град и е свикнал да контролира целия. Където не постига резултати с подкупи, успява да ги постигне с изнудване или със сила. Освен това жестокостта съвсем не му е чужда, но е достатъчно интелигентен, за да постига целите си винаги и да успява се измъкне безнаказано.

Фактът, че младият кмет на града е решен да се бори срещу него, повече го отегчава, отколкото тревожи. Неподкупният нов шериф обаче е далеч по-интересен съперник и би бил изключително полезен съюзник за Проктър.

Другата злодейска роля е поверена на Бен Крос (Ben Cross). Британският актьор, когото може би сте гледали в Star Trek и римейка на сериала Dark Shadows от 1991 година, този път е в ролята на мистър Рабит - безскрупулен украински мафиот, който се подвизава в Ню Йорк. Рабит е готов на всичко, за да си отмъсти на Худ, който не само е откраднал от него, но и е привлякъл собствената му дъщеря на своя страна. Нещо, което Рабит не е готов да прости на никой от двамата.

Франки Фейсън (Frankie Faison), когото освен в множество хитови сериали като Law & Order: Special Victims Unit, The Good Wife, The Wire и Grey's Anatomy, вероятно сте гледали в кинокласики като The Silence of the Lambs (Мълчанието на агнетата) и Hannibal, е в ролята на Щугър Бейст.

Шугър е бивш боксьор, бивш затворник и собственик на бар. Когато пристига в града, Лукас спира в неговия бар, където новопристигналият шериф е убит при сбиване с рекетьори. Така Лукас се сдобива с нова самоличност и с приятел в лицето на Шугър. Бившият боксов шампион обаче също има своите тайни. 

Сподели.