Български музиканти подкрепят кампания против детското насилие

Pinterest LinkedIn +

На пресконференция днес в пресклуб БТА представители на списание "Bravo" и издателство "Егмонт България" разясниха детайли относно инициираната от тях национална кампания "Не затваряй очи!". Кампанията има за цел да ограничи детското насилие в училищата и вече е подкрепена от много български музиканти.

Румънеца и Енчев, Сантра и Кристо, Групата, D_2, Играта и др. музиканти присъстваха на пресконференцята. Освен тях кампанията подкрепят група Мастило, Владимир Ампов-Графа, популярният водещ Део, бившият вокал на D_2 Дичо, рапърът Устата, волейболният национал Боян Йорданов, участниците в телевизионните риалити програми Survivor BG и Star Academy.


Румънеца и Енчев, D_2, Весела Бонева и група Групата позират за кампанията "Не затваряй очи!" Снимка: Avtora.com

"Българските звезди са опората, върху която изграждаме кампанията. Идеята на "Не затваряй очи!" е да даде възможност на всяка звезда да каже "не" на насилието по свой собствен начин", заяви Виктория Иванова от издателство "Егмонт България".

 
Представители на издателство "Егмонт България"- Георги Александров и Виктория Иванова разясняват концепцията на кампанията Снимка: Avtora.com

За кампанията са отпечатани плакати с ликовете на българските изпълнители, които държат надпис "Не затваряй очи!". Плакатите ще бъдат разпространени в 500 български училища, а самите музиканти са поели ангажимента да посещават лично учениците.

Относно кампанията се изказаха и всички присъстващи изпълнители, които ще подкрепят усилията за спиране на насилието в училищата и ще се опитат да подпомогнат интеграцията на децата в обществото, като ги посещават редовно и разговарят с тях по наболели въпроси.

 
Играта, D_2 и DJ Lion отговарят на въпроси на журналисти     Снимка: Avtora.com

На въпрос на Avtora.com относно това какви са бъдещите им музикални проекти за ограничаване насилието в училищата голяма част от музикантите отговориха, че имат конкретни планове в тази посока. "Получихме десетина писма с текстове, написани от деца, по които възнамеряваме да реализираме песни", обясни Георги Енчев от Румънеца и Енчев, а хип-хоп дуото Сантра и Кристо съобщиха, че най-новата им песен "Сила" засяга именно темата за насилието.

Сподели.