Българската дет-метъл група Хипербореа прави успешен дебют зад граница

Pinterest LinkedIn +

Михай, от румънския AXA VALAHA fanzine / prods & management/ ни информира за първия гиг на на българската дет-метъл група Hyperborea в чужбина, състоял се на 30.01.2004 г. в клуб А - Букурещ. Концерта е определен като голям успех за тях, след като повече от 500 души за платили за да влязат в клуба.


Две от най-известните румънски банди AVATAR (death metal) и KRATOS (gothic metal), са били съпорт на Хипербореа. Kratos са свирили 6 авторски парчета и 2 кавъра на Moonspell и Dimmu Borgir за приблизително 45 мин, а Avatar са представили 8 песни от следващия им албум, както и кавъри на Slayer и Sepultura.

Последни на сцената са излязли Hyperborea, които са представили новите песни от предстоящия дебютен албум “Architecture of Mind” и 2 кавъра на Death и Motorhead!

Според AXA VALAHA, Хипербореа определено са една от най-интересните и професионални български групи. Ето защо някои парчета на групата са пускани от различни радиостанции преди и след концерта им, включително Румънското национално радио и най-успешното сред частните радия в страната - Pro FM.

Изпълнението на песента “Nosferatu” е заснето на живо от Националната румънска телевизия а китариста на групата - Дани е дал интервю, като предстои материалът да бъде излъчен. Различни статии за Hyperborea са публикувани в местни и национални медии, в които музикантите от групата са високо оценени и поканени отново да свирят на ръмънска сцена.

Организаторите от AXA VALAHA благодарят на всички българи, помогнали този невероятен концерт да се осъществи и на тези, дали добра и честна преценка за българските групи и цялата ъндърграунд сцена в страната: Христо от Enthrallment / Butchery Music Co., който е препоръчал Hyperborea и Гиас от списанието The Other Side, дал полезна информация.

Организаторите от AXA VALAHA биха желали да приканят всички български банди да им изпратят демо записи за да бъдат избрани най-добрите, за бъдещи участия.
Сподели.