Българката Ive спечели вота на публиката в европейския конкурс Eurodanceweb 2012

Pinterest LinkedIn +

Българската изпълнителка Ive спечели вота на публиката с песента си Sunlight в международния конкурс за денс парчета Eurodanceweb, който се провежда от 2001 година по идея на диджеи от Италия и Малта.

Ежегодно след обстойно проучване на международния музикален пазар се оформя списък с денс парчета, за които впоследствие гласува професионално жури от диджеи, журналисти, продуценти, радиоводещи и редактори на водещи сайтове и музикални блогове. При оценката си журито се води и от това доколко в съответната песен са отразени характерни особености от националния език и култура.

На база на това гласуване тазгодишният победител е Белгия с песента Miracle на група Milk Inc, която печели с 236 точки в гласуването. Второто място е за Швейцария със 187 точки, а на трето се класира Естония със 184 точки.

В официалното класиране песента Sunlight на Ive попада на 28 място, спечелвайки едва 78 точки от журито, но е безспорен фаворит на публиката, като по данни на организаторите в гласуването тази година участие са взели 20 230 души.

България е била победител в конкурса през 2004 година, когато песента на фолк певицата Малина - "Леден свят" - печели сърцата на журито.

Гледай видео на Ive>>


Сподели.