Българин стана Мистър гей Европа

Pinterest LinkedIn +

Българин стана Мистър гей Европа за 2019 г. Титлата грабна 31-годишният софиянец Александър Петров.

"Александър беше пръв сред равни на тазгодишния финал, който се състоя по време на Кьолнския прайд (в Германия, бел. ред.). Участниците преминаха през осем предизвикателства, а освен това бяха оценявани и от съперниците си, достигнали до финала", съобщават организаторите на събитието.

Всяко от предизвикателствата е оценявано с различен брой точки според важността му, уточняват още те. Александър е спечелил четири от осемте предизвикателства, а именно предварително интервю, писмен тест, защита на собствен проект и състезание за фотогеничност. Общият му резултат е бил 211 от 240 възможни точки.

На второ място със 198 точки е класиран 26-годишният белгиец Матиас де Рувър (Matthias de Roover), а трети е 30-годишният германец Марсел Данер (Marcel Danner) със 174 точки. Представителят на Белгия е спечелил задача, свързана със социалните медии, а този на Германия се е представил добре в спортно състезание и е спечелил онлайн вота.

Със специална награда си е тръгнал и португалецът Мауро Мелим (Mauro Melim), който е бил обявен от съперниците си за Мистър привлекателен гей.

Мистър гей Европа 2019 – финалисти

Победителят от България е завършил икономика и има интереси в областта на философията, психологията, медицината, модерното изкуство и международната политика. В момента той се занимава с разработки на игри в България.

"Финалистите тази година бяха изключителни... Те работиха в екип, обменяха знания и опит и схванаха добре философията на Мистър гей Европа", казва президентът на конкурса Торе Ашейм (Tore Aasheim), цитиран от официалната страница на събитието.

"Екипът на Мистър гей Европа се стреми към прозрачност и отвореност, поради което подробностите от оценяването ще бъдат оповестени публично до няколко дни", обявяват още организаторите.

Снимки: Тимо Шрок (Timo Schrock)
Сподели.