България и Израел може да правят дронове

Pinterest LinkedIn +

България и Израел могат да работят заедно в областта на новите технологии, по-специално в отбраната – за производството на дронове, информира технологичният сайт PixelMedia.bg

"Невинаги отношенията Европейски съюз – Израел са на висотата, на която трябва да бъдат. Аз винаги съм считал, че Израел е изключително важен за сигурността и стабилността в Близкия изток. Надявам се истински мирните споразумения да се подпишат, а що се касае до сферата на високите технологии особено, ще разговаряме дали не можем да направим и съвместно производство в областта на отбраната, особено в изключително модерно и силно оръжие, което са дроновете", подчерта българският министър-председател.

Бойко Борисов припомни факта, че нашите военни пилоти и тези на Израел провеждат в България седмици наред въздушни боеве. "Срещите ни са изключително полезни – в сферата на медицинската апаратура, на фармацията, на земеделието", допълни той.

"България е страна наблюдател в Международния алианс за възпоменание на Холокоста. Лично Бенямин Нетаняху ни помогна много, а тази година ще станем постоянен член", каза още премиерът.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.