Балетните изкушения "1001 нощ" и "Корсар" в България

Pinterest LinkedIn +

Коледните празници ще бъдат съпътствани от две от най-атрактивните балетни постановки – "1001 нощ" и "Корсар", които ще гостуват в България съответно на 15 и 16 декември, съобщиха организаторите от Жокер Медиа.

"В европейските страни част от традицията за честване на Коледа е цялото семейство да посети балетния спектакъл "Лешникотрошачката", споделиха организаторите. "И ние се опитахме два пъти да предложим това на българската публика – и двата пъти много успешно, но не искаме да се повтаряме."

Балетът "1001 нощ" ще бъде под художественото ръководство на Вадим Писарьов. Въпреки че произведението е изключително популярно, то е малко познато като балет. Постановката запазва приказния сюжет, поднесен от изключително професионалното изпълнение на балетистите.

Балетът "Корсар", по музика Адолф Адам и отново режисиран от Писарьов, е смятан за един от най-красивите спектакли в историята на балета. В него ще танцуват солистите на "Большой театр" з.а. Елена Андриенко и з.а. Марк Перетокин, добре познати на българската публика от предишни гостувания.

Електронни билети за балетните спектакли на цени от 15 да 70 лв. могат да се закупят чрез разплащане с кредитна/дебитна карта директно от сайта на Ticketstream Bulgaria. Закупените по този начин билети могат да се разпечатат на обикновен принтер.

Стандартни билети за събитието се предлагат и в местата за продажба на билети Ticketstream Bulgaria.

Сподели.