BAFTA избра играта на годината. Виж видео!

Pinterest LinkedIn +

Британската Академия за Филмово и Телевизионно Изкуство (BAFTA) обяви победителите в тазгодишните номинации за развлекателен софтуер.

Ежегодишните награди на BAFTA са гейминг еквивалента на оскарите, раздавани от американската филмова академия. Те разглеждат игрите претенденти обективно, без значение датата им на излизане или платформите, за които са разработени.

Хитовият шутър с ролеви елементи "BioShock" получи очаквано наградата за "Най-добра игра на годината".

Пакетът със спортни игри за конзолата на Nintnedno - "Wii Sports" спечели на създателите си 6 от общо 13-те награди, между които тази за геймплей.

Според организаторите на конкурса, втората по престижност награда е за "способностите на играта да ангажира съзнанието на играча и да му предостави завладяващо изживяване".

Екшън игрите "Crackdown" и "Okami" също спечелиха по две награди и дори сравнително старата "God of War II" получи приз за неотразима комбинация от програмистки и дизайнерски умения, "изтискали максимума" от хардуера на конзолата Playstation 2.

В края на церемонията Уил Райт (Will Wright), създателят на поредицата "The Sims", получи признанието на BAFTA за общ принос към гейм индустрията след повече от 20 години работа в сферата.

Пълен списък на игрите победители и категориите, в които са участвали:

Екшън и адвенчър: Crackdown
Стратегия и симулация: Wii Sports
Спорт: Wii Sports
Мултиплейър: Wii Sports
Социална и обща: Wii Sports
Аудио оформление: Crackdown
Оригиналност: Okami
Технически постижения: God of War II
Артистично изпълнение: Okami
Геймплей: Wii Sports
Иноватиовност: Wii Sports
История и персонажи: God of War II
Игра на година: Bioshock
Награда на публиката: Football Manager 2007 (PC)

Официалният трейлър на носителя на най-много награди Wii Sports:

Сподели.