Audioslave обявиха първото си голямо турне

Pinterest LinkedIn +

Повече от четири години след създаването си, Аudioslave се отправят на турне като хедлайнери, съобщи MTV News. Групата ще обикаля Щатите от 25 септември до 18 ноември т.г.

"Правили сме по-скромни турнета при издаването на албумите ни, свирихме и на фестивала Лолапалуза (Lollapalooza), но това е първото ни, истинско, официално турне като Audioslave", е споделил китаристът Том Морело (Tom Morello) по време на почивка от репетициите.

Въртележката се завърта на 25 септември в Сан Франциско и спира на 18 ноември в Лонг Бийч, Калифорния. Подгряващи групи на Audioslave ще бъдат падащите си по електрониката британски рокаджии Kasabian и южноафриканската метъл банда Seether.

"Много се вживяваме, когато започнем да подбираме подходящи групи", казва Морело. "Kasabian са страхотни. За Seether знам по-малко, но дочух, че здраво забиват."

Audioslave ще изпълняват парчета както от новия си (вече платинен) албум - "Оut of Exile" (2005), така и от стария - "Audioslave" (2002), а също и нов материал и песни на предишните си групи. Освен тях, групата доста често се разнообразява и със свирене на кавъри, сред които "Seven Nation Army" на White Stripes и "(What's So Funny 'Bout) Peace, Love and Understanding" на Ник Лоу (Nick Lowe). Дали и на това турне ще фигурират чужди песни, обаче, е доста под съмнение.

"Вече имаме толкова много материал, включително парчета от "Оut of Exile", които изобщо не сме свирили още", казва вокалистът Крис Корнел (Chris Cornell). "Ние сме група, която обожава да прави кавъри, но колкото повече наши неща издаваме, толкова по-рядко ще свирим чужди."

Есенното турне ще отбележи и включването на Audioslave сред групите, отдали се на благотворителна дейност. Групата възнамерява да дари част от приходите от турнето на различни организации с идеална цел, включително благотворителната организация на Морело и вокалиста на System of a Down Серж Танкиян (Serj Tankian) - Axis of Justice.

Сподели.