Assassin's Creed IV: Black Flag излиза на 29 октомври 2013 г. Виж дебютния трейлър на играта!

Pinterest LinkedIn +

Седмица след официалния анонс на Assassin's Creed IV: Black Flag Ubisoft обяви датата на издаването й – 29 октомври 2013 г., и разпространи дебютния трейлър на играта, която ще бъде първата от хитовата поредица, предназначена за конзолите от следващото поколение.

Разработката на Black Flag е започнала още през лятото на 2011 г. паралелно с финализирането на работата по Assassin's Creed: Revelations.

В нея е впрегнат огромен човешки ресурс – въпреки че като основен производител е посочен Ubisoft Montreal, още седем от студиата на Ubisoft работят по отделни компоненти на продукцията, а именно Singapore, Annecy, Kiev, Quebec, Bucharest и Montpellier, както и българският филиал Ubisoft Sofia, който стои зад отличената от Американската гилдия на сценаристите Vita ексклузивна игра Assassin's Creed III: Liberation.

Както вече е известно, Assassin's Creed IV ще въвлече феновете на поредицата в пиратски сюжет и огромен отворен свят насред Карибите. Играта включва 50 локации и три големи града – Хавана (Куба), Кингстън (Ямайка) и Насау (Бахамите). Балансът между странстване по суша и море е 60/40 в полза на сушата.

Главен герой в играта ще бъде Edward Kenway, който има пряка родствена връзка с игралните персонажи от ACIII – той е баща на Haytham Kenway и дядо на Conor. Сред действително съществувалите пирати, на които ще се натъкне, ще са Blackbeard, Benjamin Hornigold, Anne Bonny, Calico Jack и Charles Vane.


Сподели.