Ариана Гранде - най-горещата и секси поп звезда на Америка

Pinterest LinkedIn +

Тя е млада, напориста, секси и вече е поп звезда от световна величина. Нейното име е Ариана Гранде и който не се съобразява с нея, ще има един проблем повече, ако бихме могли да перифразираме смазващия й хит Problem feat. Iggy Azalea.

През юни американката ще навърши пълнолетие в своята страна, а до края на 2014 година се очаква да излезе и вторият й албум. Ариана Гранде връхлетя класациите през март 2013 г. с парчето The Way, а няколко месеца по-късно дебютът й Yours Trully оглави Biilboard и е все по-близо до златни продажби в САЩ (почти 430 000 бройки към юни 2013).

Популярността й растеше прогресивно през цялото време и заради турнето Believe на Джъстин Бийбър (Justin Bieber), на когото тя за кратко бе подгряващ изпълнител.

Ариана обаче кипи от енергия и появата на Problem в чартовете може да се сравни с ефекта на цунами към крайбражени сгради. Песента е едно от най-свежите явления в модерната поп музика за 2014 година. Настроението, което се носи от нея - на 90-тарско и танцувално фънки R&B, бе посрещнато с огромна доза възхвали от фенове и критика, особено заради използването на семпли от брас секция - саксофон и тромпет.

В лирическо отношение Ариана дълбае в темата, която вълнува всяко едно момиче на нейната връзка - дали ще бъде проблем, ако се опита да възобнови романтична връзка, която е имала горчив край. Нейното вокално изпълнение върху постройката и аранжимента дава отговор на въпроса защо Problem е такъв хит, а включването на новата хип-хоп кралица Iggy Azalea добавя завършващия щрих на песента.

Всъщност изборът на Ариана да работи с австралийката също не е случаен и е перфектната маркетингова стратегия от страна на нейния екип. Iggy Azalea вече удари номер 1 в Billboard с Fancy feat. Charli XCX, а втори подобен изцяло женски дует поглежда към върха от второто място. Да, става дума точно за Problem - парче, излязло в най-подходящия възможен момент. Двете песени пък позволиха на Iggy Azalea да изравни невероятното постижение на The Beatles - да бъде едновременно номер 1 и 2 в САЩ в една и съща седмица.

Още нещо, заради което Ариана Гранде заслужава само адмирации, е видеоклипът на Problem. Както саундът на парчето, така и кадрите навяват асоциации с 90-те. Чисто визуално, видеото е семпло, но изключително забавно, предизвикателно и с много палави и провокативни танци от страна на Ариана и Iggy, а това предразполага към многократно гледане.

Въпрос на време е Problem да стане номер 1 в Billboard, а за Ариана Гранде е въпрос на месеци вероятно да се превърна в най-горещата и секси поп звезда на САЩ. И то още преди тя да е издала втори албум.


Сподели.