ARC Academy започва първия си онлайн курс за кариерно ориентиране в областта на гейминга

Pinterest LinkedIn +

На 8 май 2020 г. ARC Academy започва първия си онлайн курс за кариерно ориентиране в областта на гейминга. Той ще обхване 7 образователни модула от различни лекции, предназначени за ученици между 10 и 12 клас, но също така и за студенти, които имат интереси в областта на рисуването, анимирането, креативното писане или програмирането. Обучението ще се състои от 10 лекции, всяка с продължителност от около 2 часа. Цената за целия курс е 85 лв.  

Дистанционната програма на кариерния онлайн курс цели по забавен и вдъхновяващ начин да покаже основните направления и дисциплини на една от професиите на бъдещето: създаването на видео и мобилни игри. Лекциите ще наблегнат на ключовите умения и компетенции, които са нужни за обещаващ старт в една от най-прогресивните сфери както в България, така и в целия свят. Ще бъдат обяснени и възможностите за професионално развитие в гейм индустрията, която в световен мащаб има 5 пъти повече приходи от филмовата и музикалната, взети заедно.

"В ARC Academy смятаме, че навременното разпознаване на възможностите, които българската гейм индустрия предлага, би позволило на много млади и талантливи хора да развият потенциала си и да намерят своето място в една от "професиите на бъдещето", споделят организаторите. "Наблюденията на професионалистите от нашата академия са, че колкото по-рано се случи ориентирането и насочването на човек в конкретна сфера, толкова по-голям е шансът за култивиране на необходимия набор от компетенции и за професионална реализация".

По традиция ARC Academy работи с най-добрите специалисти в гейм сферата – професионалисти на водещи позиции в най-големите гейм студия в България, които ще бъдат лектори в отделните модули и на този онлай курс: (1) Игрите като бизнес, (2) Game Design, (3) Programming, (4) Dev Testing, (5) Level Design, (6) Concept Art, (7) Modeling. Участниците в курса ще се запознаят с различните професионални роли и с помощта на лекторите ще преценят коя от тях е най-подходяща за бъдещото им развитие.

Лекциите ще бъдат с продължителност между 60 и 120 минути и ще дават възможност за въпроси към преподавателя и конкретни напътствия от негова страна.

Кои са необходимите умения? Как мога да ги придобия и усъвършенствам? Късно или рано е да започна? Какви са динамиката и задачите в реална работна обстановка? Какви са връзките между отделните специалности? Какви са перспективите пред специалистите? Какъв е цялостният тренд за развитие на индустрията?

В края на онлайн програмата чрез система за оценяване по предварително зададени критерии най-добре представилите се участници ще получат достъп до менторски клас в стеснен кръг с преподавател. Но не само! С активното си участие те ще се борят и за три частични стипендии за обучение в гейм програмите на ARC Academy, предоставени от фондация "Америка за България".

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.